Reserve your Username on Archh

THE COUNTDOWN HAS BEGUN !

Reserve your USERNAME before someone else does !

Click Here -> http://apps.facebook.com/archh-registration/

Be among the first to join a Premier Worldwide Network of Architecture and Interior Design Professionals, Students, Vendors & Enthusiasts.

Advertisements

ASID Foundation Scholarship and Awards 2013

The American Society of Interior Designers Foundation (ASID Foundation) is calling for interior design students and professionals to apply for five awards and scholarships totaling $23,000.

Open to both ASID members and nonmembers, the awards and scholarships range from monetary awards for contributions to the profession, to scholarships for all levels of students.

“This award has not only helped me complete my master’s of interior architecture studies, but it has validated my work and study of traditional and classical interior design and furniture,” stated Philip Gill, Allied ASID, the winner of the last year’s inaugural David Barrett Memorial Scholarship. “It has helped elevate my level of expertise in my field and allowed me to pursue my passion in this design specialty.”Awards and scholarships programs, which have no application fee, have been a part of the ASID Foundation since its founding in 1975.

The deadline for applications is April 15, 2013.

Read more: ASID Foundation Scholarship and Awards 2013 – Dexigner 

Football Stadium FC Bate Borisov in Borisov, Belarus by OFIS Arhitekti

Football Stadium FC Bate Borisov

  • Architects: OFIS Arhitekti
  • Project: Football Stadium FC Bate Borisov
  • Location: Borisov, Belarus
  • Construction: 2011
  • Completion: 2012
  • Program: Football stadium+ public program
  • Software used: AutoCAD and 3ds MAX

Football Stadium FC Bate Borisov

  • Client: PC Bate and Government of Belarus
  • Area: 3.628 m2 public program, 480 m2 offices, 2.000 m2 service program
  • Budget: 20.000.000 € + 10.000.000 € public program
  • Type: public+private
  • Exterior Finish: metal, polished concrete, glass walls
  • Architectural Team:Rok Oman, Spela Videcnik, Konstantine Bogoslavsky, Katja Aljaz, Janja Del Linz, Janez Martincic, Andrej Gregorič, Ana Kosi, Ieva Cicenaite, Grzegorz Ostrowski, Filip Knapczyk

Football Stadium FC Bate Borisov

Arena stadium and its territory was placed so as to ensure that:
– Good accessibility for transport to the stadium and that the flow of traffic and pedestians is delineated;
– There was maximum preservation of existing landscape and trees;

Football Stadium FC Bate Borisov

The Sleek, rounded shape, of the stadium facade, passes gradually into the roof. Even with its relatively small size, the stadium gives an impression of being visually large in dimension. The decision to form a continuous facade «shell» allows for good acoustic properties in the arena on two fronts: it does not allow noise to penetrate from outside and, at the same time, enhances the effect of the support team fans. During training the team can also fully concentrate on studies without being distracted by extraneous noises.

Model

Exterior View

Exterior View

Football Stadium

Model

Site Plan

Site Plan

Section

Otto Bock / Gnädinger Architekten

20130402-005514.jpg

Architects: Gnädinger Architekten
Location: Berlin, Germany
Project team: Christoph Claus (director in charge), Rolf Gnädinger, Babette Drilling, Ayfer Zeissig
Project Area: 2,289 sqm
Project Year: 2007-2009
Photographs: die photodesigner

20130402-005654.jpg

20130402-005701.jpg

Since the summer 2009 thousands of visitors are attracted to the OTTO BOCK health care exhibition center in Berlin. The German firm Gnädinger Architekten developed and finished a spectacular building for the worlds leading company in medical orthopedic technology. Using state of the art media installations the exhibitions demonstrate the most innovative products and designs in this fast growing field of health care.

OTTO BOCK GmbH expects more than 200,000 customers and guests in the coming year. Since the opening of the building two months ago more than 20.000 visitors experienced the media installations on movement and mobility. Most attractive is the pronounced architectural design of Gnädinger Architekten, an architectural firm, located here in Berlin. In the centre of the German capitol – next to the Potsdamer Platz and the Brandenburg Gate – the architects have placed this compact building on a prominent diamond shaped lot.

20130402-005755.jpg
Gnädinger’s design approach is a courageous step within Berlins rigid public design policy, which advocates regular geometries and the use of stone and glass. Within the immediate neighborhood of Richard Rogers, Helmut Jahn, Hans Kollhoff, Renzo Piano and gmp buildings this remarkable ‘dynamic cube’ stands for an authentic individuality:

Keeping an adequate distance to the neighboring buildings the over- all building plan follows the irregular shape of the lot. Six floors with a total of 1.300 square meters (3,900 sq.ft.) provide public exhibition and consultation spaces. The diamond shaped floors are enclosed by an irregularly curved expressive aluminium-glass facade.

Based on the idea of human muscle sections Gnädinger designed abstract, amorphous white aluminium facade panels. They dynamically wrap around the floor spaces with convex and concave, converging and diverging lines of clear cut aluminium sheets and their overlaid glazing, so as not to reveal the precision techniques of the construction behind.

20130402-005920.jpg

The first three floor levels serve as exhibition space with interactive and realistic presentations and simulations of the technically most advanced orthopedic products. The other exhibition floors provide seminar and conference rooms as well as spaces for consultations between patients, doctors, therapists and orthopedic technicians. Representatives of the manufacturing field complement OTTO BOCK’s project idea of a building in service for clients and patients.

20130402-010050.jpg

The program spaces are organized around the central core which houses vertical circulation spaces and ares for building services. This open floor arrangement allows for a maximum of flexibility and variety of room sizes. It guarantees a maximum of daylight use in all usable spaces along the dynamically wrapped glass facade.

The detailing has a strong minimalistic focus: Most surfaces, including all furnishings and exhibition objects are white in contrast to floors in natural stone and carpets, both in silver grey. In some selected areas, such as the elevator, the use of dark hardwood panels offer a contrasting, stimulating focus.

At the solid interior core impressive, colourfully printed glass panels are applied, which also serve as information media by using integrated TV-monitors. They provide a balancing contrast to the overall ‘composition in white’.

Gnädinger’s vision was an integration of the highly developed aesthetics in industrial design with the requirements of medical technology into a lively total building design. This expressive exhibition building can be understood as a representation of the clients profile and expertise in functional design of dynamic precision.

Source : Archdaily